Pivo Kreuzer varíme len zo základných surovín, podľa vlastných receptov a zásadne podľa starobylého nemeckého zákona Reinheitsgebot  tzv. zákon o čistote piva. Ten hovorí, že pivom je možné označiť iba taký nápoj, ktorý je vyrobený zo štyroch základných surovín. Z vody, sladu, chmeľu a kvasníc. Akákoľvek  “chémia” je neprípustná. Rovnako nie sú povolené žiadne aromatické látky, či vedome dodané prísady, hoc aj prírodného charakteru (byliny, med...) , ktoré “vylepšujú” chuť piva. Takto je  to väčšia výzva. Totiž, za takýchto podmienok vyrobiť kvalitné pivo, s prekvapujúcimi chuťovými odtieňmi sa stáva naozaj veľkým pivárskym umením.
Pivo varíme prevážne procesom KMV I,  II (Kochmaischverfahren), alebo procesom podľa Herrmanna (Herrmannverfahren) - ako náhrada za dekokciu na 2 rmuty.   Iba niektoré pivá varíme infúznym spôsobom v rôznych obmenách. Proces varenia riadime systémom BrewControl4Kreuzer . Recepty pripravujeme podľa programu Rezeptmaker
Všetky nižšie uvedené pivá sú varené zo základných surovín.

Tmavý Weizen
 
Pšeničný špeciál jantárovej farby s vyšším obsahom alkoholu (6% vol.) a horkosťou (22 IBU). Po troch mesiacoch zrenia sa výrazne zlepšili senzorické vlastnosti - zjemnila sa chuť a mierne sa zvýraznil ovocný nádych. Pod toto sa podpísala nielen vhodná kombinácia sladov, ale hlavne kombinácia kvasníc Weizen a Ale.  Na Slovak Homebrewing Star , ročník 2012 sa toto pivo umiestnilo na prvom mieste v kategórii E. Pšeničné pivá bavorského typu HEFE WEISSBIER ( WEIZEN)
Účasť na súťažiach a ocenenia:
2012 SHS Rožňava, 1.miesto
2011 SHS Rožňava, 4. miesto


Pale Ale
Tradičné anglické pivo. Pri ňom volíme vyváženú kombináciu viedeňského sladu a sladu Pale Ale (slad, ktorý je orginálne sušený na kokse, od čoho pivo  získava charakteristickú chuť). Pivo má jasnú, sýto zlatistú farbu, obsah alkoholu je 5%, je miernej horkosti (20 IBU).  Pri tomto pive sa nám potvrdilo, že čas zrenia min. 3 mesiace  je potrebný na to, aby sa potlačila “hrubá” chuť, pivo zjemnilo a vyniklo pestrou zmesou chuťových odtieňov.  Toto pivo nám prinieslo úspech na degustačnej súťaži Domovaričská Pivománia 2011 , kde sa umiestnilo na 1.mieste v kategórii  “Svetlé pivá zo základných surovín do 13st. Plató”.
Účasť na súťažiach a ocenenia:
2011 SHS Rožňava,
2011 Domovaričská Pivománia, 1 miesto

Red Ale
Favoritné pivo typu India Pale Ale, aj keď zatiaľ bez ocenení na degustačných súťažiach. Má krásnu jantárovo červenú farbu, získanú prídavkom sladu Carared.  Naše, najobľúbenejšie pivo varíme už tradične dvakrát ročne. Pri ňom je opať zaujímavé sledovať zmenu senzorických vlastností v čase, kedy až po 4 mesiacoch nastáva prudký zlom. Pivo sa zjemní, potlačí sa alkoholová chuť (obsah alkoholu 6.3%) a objavia sa ovocné tóny, ladené do chute lesných jahôd.  Horkosť je jemná (20 IBU) .  Varíme ho aj vo “verzii” American Style s použitím amerických odrôd chmeľu.
Účasť na súťažiach umiestnenia a ocenenia:
2012 SHS Rožňava
2012 Domovaričská Pivománia, 6.miesto v kategórii Tmavé, polotmavé pivá zo základných surovín.

Alt Bier
Horne kvasené, silne tmavé a horké pivo pochádzajúce z oblasti severného Nemecka. Použitím mníchovského, vedeňského sladu a tmavých sladov typu Caraffa sa dosiahne silná korenistá chuť. Naše veľmi obľúbené pivo varíme tradične na jeseň.
Účasť na súťažiach a ocenenia:
2010 SHS Rožňava



Svetlý, Tmavý  ležiak

Spodne kvasené, tradičné pivo plzeňského typu. Toto pivo vznikne obvykle ako výsledok rôznych experimentov so sladmi, kvasením a chmelením. Podľa obdobia, kedy je varené, dostane označenie napr. júnový, májový, letný a pod.
Účasť na súťažiach a ocenenia:
2012 Domovaričská Pivománia, 4.miesto (Kreuzer-svetlý ležiak júlový), v kategórii Svetlé pivá zo základných surovín


Rauchbier

Rauchbier, 16st. jantárovej farby varíme príležitostne, horným kvasením. Je to prvé naše pivo varené  zo základných surovín  v roku 2009 - po vzniku nášho pivovaru a ako naše 2. pivo celkovo poradí.  
Účasť na súťažiach a ocenenia:
2010 SHS Rožňava ,2012 Biela Vrana Košice.


Naše pivo Kreuzer